Õuna-karamelli vein võitis Baltic Cup 2021 kuldkarika

13.09.2021

Meie õuna-karamelli dessertvõin võitis Baltic Cup 2021 veinivõistlusel kuldkarika. Vein saavutas esikoha valgete magusate veinide kategoorias ning sai ka kõige kõrgemad punktid kogu marja- ja puuviljaveinide kategoorias.

Esimese õuna-karamelli katsepartii tegime juba 2018. aastal. Saatsime tookord veini koduveinikonkurssile, kus saime sommeljeedelt väga head tagasisidet. Õunaveinide kategoorias saaavutasime kõrgeimad puhktid ning finaalis jäime 7.kohale.

Seega parandasime retsepti ja 2020.aasta vein saavutas juba Baltimaade veinide seas parima koha.

Õuna-karamelli veini valmistamisel kasutasime nii oma aia õune kui naabertalunike õune. Enne pudelisse villimist lisasime õunaveinile karamellistatud suhkru, mis annab veinile mõnusa ahjuõuna ja mõrkjalt magusa karamellise maitsenüansi.

VEEL POSTITUSI